Candida in antibakterijsko delovanje

Candida je kvasovka, ki se nahaja v prebavilih vsakega človeka, pri ženskah je prisotna tudi v nožnici. Candida postane problematična, ko se preveč razraste. Temu pogosto botruje več dejavnikov, med drugim večkratna uporaba antibiotikov, hormonske terapije, kemoterapija, uživanje pretežno industrijsko predelane hrane, sladkorja, rafiniranih ogljikovih hidratov idr.

Za uspešno zdravljenje okužbe z glivo Candido ‒ kandidioze je potrebno iz prehrane izključiti beli sladkor, rjavi sladkor, med, javorjev sirup, koruzni sirup, javorjev sladkor, melaso, rižev sirup in umetna sladila.

Pri zdravljenju kandidioze se odsvetujejo umetna sladila, saj povečajo željo po sladkem in vzdržujejo odvisnost po sladkorju. Poleg tega tudi zakislijo telo in s tem rušijo zdravo črevesno floro, zaradi česa pride do razrasta bakterije Candide.

Nekateri viri navajajo, da je Stevia edino sladilo, ki je »dovoljeno« pri zdravljenju okužbe, saj ne hrani kvasovke Candide in deluje blagodejno na črevesno floro.

Uporabo Stevije prav tako priporočajo nutricionisti v konceptih holističnega (celovitega) zdravljenja, ker razstruplja telo in zvišuje imunsko odpornost, katere padec vpliva na razrast Candide.

Študija potrjuje, da izvleček, kot je SunStevia, uspešno zatirajo razrast Candide. Vsi izvlečki rastline Stevije aktivno delujejo proti glivicam Epidermophyton in kvasovki Candidi.

http://www.bioline.org.br/pdf?pr08037

Študije kažejo, da Stevija preprečuje razrast in množenje nekaterih bakterij in drugih bakterijsko-infektnih organizmov, vključno z bakterijo, ki povzroča karies in bolezni dlesni. To pomaga razložiti, zakaj uporabniki Stevije poročajo o nižjem pojavu gripe in prehladov.

 

Nazaj

SunStevia na Facebook-u
 

 
Pogoji poslovanja