Toksičnost

Toksične snovi so snovi, ki negativno vplivajo na biološke organizme. Sladkor je toksičen, ker je oksidant, ki povzroča oksidativni efekt in poškoduje določene snovi, zlasti beljakovine. Toksični stranski produkt glukoze je t.i. AGE. Če po krvi potuje preveč glukoze, ta okvari celice in povzroči, da se le-te hitreje starajo. AGE okvari tudi krvne maščobe, saj oslabi sposobnosti telesa, da bi se znebilo odvečnega holesterola. Oslabi tudi kolagen, zaradi česar je koža manj elastična in pospešuje staranje. (http://www.simplyantiaging.com/2479/glycation/)

Najpogosteje uporabljeno umetno sladilo je aspartam (E 951), ki je 200-krat slajše od sladkorja. Sestavljajo ga tri komponente, in sicer dve aminokislini (asparaginska kislina, fenilalanin) in metanol. Že dodatek metanola, ki je zelo toksičen za živčevje človeka, je sporen. Poleg tega se aspartam v človekovem telesu spremeni v dva huda strupa: kancerogeni formaldehid in mravljinčno kislino.

Presežek fenilalanina v krvi, ki ga prispeva aspartam, zniža sintezo možganskih nevrotransmiterjev (kateholamin in serotonin), kar povzroča napadalnost.

Vsaka deregulacija serotonina lahko vodi v vrsto simptomov, od depresije do motenj pri prehranjevanju.

Ste vedeli da pri segrevanju aspartama nad 30 °C nastaja strup – prosti metanol, ki je lahko usoden že v odmerku dve čajni žlički.

Več: http://www.zazdravje.net/vprasanja.asp?art=104

SunStevija ni toksična, saj je iz popolnoma naravnih virov z bazičnim oz. razstrupljevalnim učinkom na telo in blagodejno deluje na hormonski sistem.

Nazaj

SunStevia na Facebook-u
 

 
Pogoji poslovanja