Cavalier lešnikov stevia namaz brez rafiniranega sladkorja, 380g

Košarica

Bodi prvi, ki bo napisal mnenje za ta izdelek

Na voljo: Na zalogi

7,90 €
ALI

Hiter pregled

CAVALIER LEŠNIKOV NAMAZ BREZ RAFINIRANEGA SLADKORJA, SLADKAN STEVIO, je zelo zdrava alternativa  čokoladno lešnikovim namazom, saj vsebuje samo 6,7g naravno prisotnega sladkorja(!!), kar je cca.8x manj sladkorja kot ga imajo standardni namazi, ki jim v visokih merah dodajajo rafiniran sladkor. Cavalier namaz vsebuje več kot 38g prehranskih vlaknin in deluje izjemno nasitno! Zaradi nizke vsebnosti ogljikovih hidratov je primeren tudi za prilagojene diete za diabetike in kandida bolnike. Ne vsebuje soje v obliki sojinega lecitina,  brez GSO, umetnih ojačevalcev okusa, barvil in umetnih arom. Prav prav tako ne vsebuje umetnih sladil ali maltitola ! Cavalier namaz je dobitnik prestižne mednarodne nagrade "Superior taste" in ga odlikuje prijeten okus po lešnikih, dobra mazljivost in sladkost, ki ne naredi "teže" v želodcu.


Uradni Cavalier uvoznik in zastopnik za SLO in HR : Pozitivna sprememba sp., www.SLADKO.si, info@sladko.si, 040 256 256 (Peter Bukovnik) 

Cavalier lešnikov stevia namaz brez rafiniranega sladkorja, 380g

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

SunStevia Oddalji
SunStevia Približaj

Več pogledov

  • Cavalier lešnikov stevia namaz brez rafiniranega sladkorja, 380g
  • Cavalier lešnikov stevia namaz brez rafiniranega sladkorja, 380g

Podrobnosti

Predstavljamo vam zelo zdravo in okusno alternativo standardnim čokoladno lešnikovim namazamo: CAVALIER LEŠNIKOV NAMAZ BREZ RAFINIRANEGA SLADKORJA , SLADKAN S STEVIO.

Zakaj je uvrščen kot zelo zdrava alaternativa? Zato ker ne vsebuje rafiniranega sladkorja!
Vsebuje samo 6,7% sladkorja(!!), ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki, mleko,..) in ker vsebuje več kot 38% prehranskih vlaknin zaradi česar pada v hranila z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin. Prehranske vlaknine imajo pozitiven vpliv na prebavo in zdravje.

Cavalier lešnikov namaz pa je v primerjavi z drugimi lešnikovi namazi res izjemen, saj drugi namazi vsebuje samo 4% prehranskih vlaknin in okoli 55% sladkorja, kar pomeni da več, kot polovico lešnikovega namaza sestavlja sladkor. Po domače povedano to pomeni da imate kilogramu namaza, več kot pol kilograma belega rafiniriranega sladkorja. Visoke količine sladkorja vplivajo na debelost, odvisnost od sladkorja, inzulinsko rezistenco, razrast kandide,...  

Ker običajnimi lešnikovi namazi vsebujejo velike količine sladkorja si (zelo) težko potešite željo po sladkem, četudi pojeste (pre)visoke količine namaza, kajti sladkor ima značilnost da ga je potrebno pojesti vedno več da okusite enak nivo sladkobe. Namazi s tako visoko vsebnostjo sladkorja povzročijo sproščanje enormnih količin inzulina, kar zelo obremenjuje trebušno slinavko ter močno vpliva nihanje krvnega sladkorja, kar se občuti kot nenadno povišanje energije, ampak potem tudi nenadno znižanje energije. Na psihofizičnem nivoju to občutimo kot napihnjenost, zaspanost in kot očitno povečanje apetita po še večji količina namaza (ali druge hrane z visoko vsebnostjo sladkorja).  Ponavadi zaradi tega izpraznimo pol kozarca namaza ali pojemo ogromno čokolade.
*V primeru da iščete nadomestilo za navadni sladkor priporočamo SugarSweet naravno sladilo brez kalorij in glikemične vrednosti v obliki in z okusom belega sladkorja.

OKUS: Izjave uporabnikov, ki so poskusili Cavalier spread lešnikov namaz :  "Okus lešnika je močnejši, kot pri drugih namazih", "V primerjavi z drugimi namazi, pri Cavalierju rabim manj namaza da dobim isto sladkost" "Cavalier namaz mi ne naredi mi težkega občutka v želodcu" " Okus po lešnikih in sladkobi deluje dalj časa kot pri Nutelli" , "Cavalier namaz ima bolj bogat okus in je nasiten" ,  Cavalier lešnikov namaz  uporabljam dalj časa, kot druge namaze saj ga rabim manj pojesti (namazati) da dobim svojo "dozo sladkega" " ipd.

Vendar pa, ker ima vsakdo različne zaznave in okus svetujemo, da Cavalierjev lešnikov namaz pokusite sami ter se prepričate o njegovi kvaliteti.

S Cavalier lešnikovim namazom pa se zaradi nizke vsebnosti sladkorja lahko ob prilagojeni dieti sladkajo tudi sladkorni bolniki ter bolniki s kandido.
Namaz prav tako lahko uživate, če prakticirate dieto z nizko vsebnostjo sladkorja (low carb dieta) ali ketonsko dieto, saj ima zelo nizek delež ogljikovih hidratov. Cavalier namaz spada v skupino hrane "egg free", saj ne vsebuje jajc, niti ne vsebuje glutena.
Prav tako ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (brez GSO), njegove surovine niso bile izpostavljene radiaciji in nima dodanega sladkorja.

Vsebovani sladkor (6,7g) je sladkor, ki je naravno prisoten v sestavinah namaza (kakav,lešniki,posneto mleko)  za sladek okus je poskrbljeno z naravnimi in brezkaloričnimi sladili (stevia in eritritol).

PS. Cavalier lešnikov namaz NE vsebuje:
- GSO surovin 
- sojinega lecitina 
- umetnih ojačevalcev okusa, umetnih konzervansov ali drugih kemijskih aditivov
- dodanega sladkorja, ampak le sladkor ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki, mleko, kakav )
- ne vsebuje sladkih sirupov (agave, rižev, javorov...)
- glutena, jajc
- sladila maltitol.

Sestavine: Rastlinska maščoba (repično in palmovo olje), prehranske vlaknine ( prebiotik inulin, oligofruktoza, dekstrin), lešniki (13%), naravna sladila (eritritol, stevia),  kakav z zreducirano maščobo, posneto mleko  emulgator:sončnični lecitin, naravne arome.  Lahko vsebuje sledi glutena, soje ali arašidov.

Hranilne vrednosti za 100g:
Energijska vrednost 447kcal (1706kJ)
Beljakovine 5,3 g
Ogljikovi hidrati 17g
 - od tega polioli 9,5 g
-  od tega (naravni) sladkorji 6,7 g 
Maščoba 36 g
- od tega nasičenih maščob 7,3 g
Sol 0,08g
Vlaknine 38 g 

Uradni Cavalier uvoznik in zastopnik za SLO in HR : Pozitivna sprememba sp., www.SLADKO.si, info@sladko.si, 040 256 256 (Peter Bukovnik) 

Značke izdelka

Uporabite presledke za ločevanje značk. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.

Pogoji poslovanja
Informacije in vsebina strani www.naravnosladilo.si je namenjena izključno informiranju uporabnikov in niso nadomestilo za strokovno svetovanje in zdravljenje.
Brez pisnega dovoljenja naravnosladilo.si je prepovedano reproduciranje, predelava ali druga uporaba celotnih vsebin ali njegovih delov v kakršnem koli obsegu ali postopku, v okviru določil Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, razen v določenih pogojih.