Slaščice

Biskvit iz beljakov in lešnikov
Biskvit iz beljakov in mletih lešnikov, sloj gozdnih sadežev, krema iz kisle smetane, Sugarsweet ter preliv iz kokosove maščobe
in nesladkanega kakava.
Biskvit: - 30g mletih oreščkov,
- 2 rumenjaka,
- sneg 2 beljakov nežno zmešamo, plijemo na peki papir, pečemo 10 min na 180°C.
Na biskvit položimo željeno sadje.
Krema: 250 ml kisle smetane,
- 1 žlička naravnega sladila SugarSweet , limonina lupinica, vanilija v prahu.
Preliv: 1 kocka kokosove maščobe, Žlica kakava v prahu, pol žličke naravnega sladila SugarSweet ,
stopimo in prelijemo čez kislo smetano.
Za vsaj dve uri postavimo v hladilnik.
Recept  : Fit by Friday 
Dober tek.

Čokoladni poljubček
Čokoladni poljubček* Fit, happy and healthy

Potrebuješ: 2 jedilni žlici polnozrnate moke, jedilno žlico kokosove moke, 2 jajci (1 rumenjak), pest gozdnih sadežev, 0,5 dcl mleka, jedilno žlico mandljeve moke, Cavalier stevia čokolada (temna), Cavalier čokoladni namaz, čajno žličko SugarSweet SunStevia - naravno brezkalorično sladilo in 2 jedilni žlici grškega jogurta.

Postopek: V smoothie maker-ju zmiksaš polnozrnato moko, kokosovo moko, mandljevo moko, jajce, mleko in čajno žličko SugarSweeta. Dobljeno tekočo maso spečeš na vroči ponvi. Dobljene palačinke namažeš z edinstvenim Cavalier namazom (ki je mimogrede resnično božanskega okusa), ter na koncu vse skupaj preliješ z grškim jogurtom in vročim sadjem.

Voila, nebeški zajtrk je tu!:)

 — feeling lačen.

 


Kokosova potica

Polnozrnata pirina potica s kokosovim nadevom brez dodanega sladkorja

Za testo potrebujemo:

-       450 g polnozrnate pirine moke
-       17 g kvasa
-       žlička medu
-       SunStevia Elite (1/4 priložene merice)*
        *ena merica SunStevia Elite zadostuje za cca.50g sladkorja
-       1 dcl kokosovega olja
-       Riževo mleko
-       sol

V 1 dcl mleka, ki ga rahlo pogrejemo premešamo kvas. Dodamo žličko medu in žličko moke. Počakamo.
V posodo kjer bomo mesili, vsujemo moko, naredimo jamico in vanjo vlijemo zgornjo mešanico s kvasom. Na rahlo premešamo, da vključimo še malo moke in pustimo vzhajati 10 minut.  nekaj minut, da vzkipi.
Preden začnemo mesiti, ob strani solimo in dodamo za noževo konico naravnega sladila SunStevia Elite. Pričnemo mesiti, dolijemo kokosovo olje in po potrebi riževo mleko, da dobimo mehko testo.

V pokriti posodi na toplem pustimo počivati približno eno uro.

Pripravimo nadev:
-       1 dcl prosene kaše
-       1 dcl kokosovega olja
-       200 g kokosove moke oz. drobno mletih kosmičev
-       4 - 5 dcl riževega mleka
-       SunStevia Elite naravno sladilo (3/4 do 1 merica)
*ena merica SunStevia Elite zadostuje za cca.50g sladkorja

V nekaj mleka skuhamo 1 dcl prosene kaše, med kuhanjem jo večkrat premešamo. Dodamo merico SunStevia naravnega sladila, kokosovo olje, kokosovo moko in mleka po potrebi, da dobimo srednje trdo kremo, ki jo bomo lahko namazali po testu, a je še zmeraj čvrsta.
Testo razvaljamo, najbolje na krpi, na kvadratno površino nekje cm debelo. Namažemo z kokosovim nadevom do roba. Le na robu kjer bomo končali zvijanje pustimo 2 cm. Testo čvrsto zvijemo in ga položimo v pomokan, najbolje glinen pekač.

Potico vzhajamo pol ure, jo prebodemo z vilico do dna, da para med peko izhlapeva in premažemo z rumenjakom. Pečico vklopimo na  100°C, ko je topla damo potico v pečico in vključimo na 180°C. Pečemo približno 50 minut.

Dober tek*

Recept prispevala:
Tatjana Maguša  

SunStevia na Facebook-u
 

 
Pogoji poslovanja