SUNSTEVIA SUGARSWEET

Kot popolnoma zdravo, naravno in brezkalorično alternativo sladkorja lahko sedaj uporabite produkt SunStevia SugarSweet – to je skrbno pripravljena mešanica Rebaudioside A in SugarSweettritola, ki daje sladkost, učinek in teksturo sladkorja, enako namiznemu sladkorju.

SunStevia SugarSweet, poleg brezkalorične vrednosti, ne vpliva niti na nihanje krvnega sladkorja, saj ima glikemični indeks 0 in ne povzroča kariesa, ker ga ustne bakterije ne morejo metabolizirati.

SunStevia SugarSweet vsebuje mešanico eritritola in stevije z najvišjim rebadusid-A (Reb-A) , ki je najčistejši in najslajši izvleček iz lista rastline stevije.

Eritritol je v človeški prehranjevalni verigi prisoten že tisoče let. Prideluje se ga iz sadja, kot je grozdje ali melone. Pridelovanje eritritola poteka preko procesa naravne fermitacije, podobno kot se izdeluje sir iz mleka ali vino iz grozdja.

Lastnosti eritritola:

-       Je brez kalorične vrednosti in tako zelo učinkovit pripomoček pri hujšanju.

-       Zaradi glikemičnega indeksa 0 ne vpliva na nihanje krvnega sladkorja in je primeren za bolnike s sladkorno boleznijo.

-       Ne povzroča kariesa, saj ga ustne bakterije ne morejo presnoviti.

-       Presnoviti ga ne morejo tudi škodljive črevesne bakterije, zato ga priporočajo tudi za bolnike s kandidiozo (kandido).

-       Po okusu in teksturi zelo spominja na sladkor, le da ima rahel mrzlikast okus, ki deluje osvežujoče in poživljajoče.

-       V telesu se absorbira postopoma in v zelo majhnih količinah (10 %), tako da se večji del izloči z urinom.

-       Stabilen je do temperature 160° C.

-       V primerjavi z drugimi alkoholnimi sladkorji ima unikatno karakteristiko, in sicer se absorbira preden vstopi v veliko črevo. Zato ne povzroča odvajalnega učinka kot drugi sladkorni alkoholi.

-        V primerjavi z drugimi sladkornimi alkoholi je visoko presnovljiv: 2do 3-krat bolj presnovljiv kot ksilitol, laktitol, manitol in izomalt in 3 do 4-krat bolje kot sorbitol in manitol.

-       To je popolnoma varno sladilo odobreno širom sveta, v Evropi z direktivo Evropskega parlamenta 2006/52/ES.

-       Znanstveni odbor za hrano je ugotovil da eritritol nima energijske vrednosti, v skladu s tem je leta 2009 spremenil Pravilnik o označevanju hranilne vrednosti živil.

-       FDA (Food and Drug Administration) je eritritolu in hrani, ki ga vsebuje, dodelila oznako GRAS (Generally Recognized as Safe), s pomočjo katere prepoznamo hrano kot varno.

-       Toksiloške študije so pokazale, da Eritritol nima toksiloškega, rakotvornega in mutagenega učinka.

Sunstevia SugarSweet - uporaba

SugarSweet lahko uporabljate za naravno sladkanje čaja, pijače, smoothijev ali naravno sladkanje hrane.

SugarSweet je pripravljen tako, da lahko z njim v popolnosti nadomestite sladkor v kontekstu njegovega okusa, prostornine,veziva, trdne strukture in ohranjanja vlage.

SugarSweet lahko vaša peciva, kolači, marmelade, pudingi, smoothiji, torte in piškoti ohranijo prostornino in kompaktnost, kot bi jih pripravili z namiznim sladkorjem, le da imate sedaj možnost, da vašo priljubljeno slaščico pripravite na zdrav, naraven in brezkaloričen način.

Mešanica SunStevia SugarSweet je dosega dvakratno ali desetkratno sladkost namiznega sladkorja, tako da recepturo, ki vsebuje sladkor, zlahka* nadomestite s SunStevio SugarSweet.

Primer 1 za SugarSweet 1:2 :

-       1žlica SugarSweet = 2 žlicama sladkorja
-       če v receptu potrebujete npr. 180g sladkorja to količino nadomestite s 90g SunStevia sladkorjem.

Primer 2 za SugarSweet 1:10:

-       1žlica SugarSweet = 10 žlicama sladkorja
-       če v receptu potrebujete npr. 180g sladkorja to količino nadomestite s 18g SunStevia 

NAKUP SUNSTEVIA SUGARSWEET (stevia sladkor)

Pogoji poslovanja
Informacije in vsebina strani www.naravnosladilo.si je namenjena izključno informiranju uporabnikov in niso nadomestilo za strokovno svetovanje in zdravljenje.
Brez pisnega dovoljenja naravnosladilo.si je prepovedano reproduciranje, predelava ali druga uporaba celotnih vsebin ali njegovih delov v kakršnem koli obsegu ali postopku, v okviru določil Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, razen v določenih pogojih.